Pesto rolletjes

vrijdag 7 juni 2013

Na al mijn zoete verwerkingen van croissantdeeg, als de kruimelvlaai, kwam ik door een foto zonder uitleg (vreselijke manier van pinnen al zeg ik het zelf!) op Pinterest het idee voor hartige pesto rolletjes tegen. Nouja, om eerlijk te zijn. Ik ga er stiekem van uit dat het rode laagje tussen de laagjes croissant pesto was.

Op de plank waar ik alle potjes en flesjes bewaar, had ik alleen nog een potje groene pesto staan. Ook niet verkeerd, stiekem is de groene pesto mijn favoriet en wint hij het van de rode variant.

Wat heb je nodig:
- Croissantdeeg
- 80 gram groene pesto (al kan rode pesto ook!)
- Kipfilet in plakjes
- Geraspte kaas

De werkwijze is vrijwel identiek aan het maken van de kaneelrolletjes.
Verwarm de oven voor op 175 graden celcius. Daarna rol je het croissantdeeg uit en druk je alle naadjes dicht. Op die manier heb je een lange lap deeg, waar je ongeveer een half potje pesto (zo'n 80 gram) op uitsmeert. Verdeel hier de plakjes kipfilet over, of laat dit weg wanneer je vegetarische rolletjes wil maken. Strooi uiteindelijk je kaas naar keuze (ik heb belegen kaas geraspt, maar ik denk dat een heerlijke italiaanse kaas ook super past) over de laagjes van pesto en kipfilet.
Rol daarna de lange kant naar binnen en snijdt er korte stukjes van, die je rechtop (zodat je de laagjes ziet) op een bakpapier.

Bak de rolletjes af in een oven op 175 graden, voor 16 minuten, tot ze goudbruin zijn.

This entry was posted on vrijdag 7 juni 2013 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Laat een reactie achter

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.