Zomers: Italiaanse pasta salade

maandag 16 juli 2012

Naast de Griekse pastasalade kwamen we ook een recept tegen voor een Italiaanse versie. Erg lekker, dus de moeite zeker waard om het recept met jullie te delen!

Wat heb je nodig:
- 500 gram fusseli pasta
- 300 gram kipfilet (wij hadden nog braadstoom filet over met de smaak knoflook, prima te gebruiken hiervoor! Doe je dit niet, de kipfilet kruiden en bakken)
- 4 eetlepels pesto (rood of groen)
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels olie
- 250 gram tomaten in blokjes gesneden
- 4 lente uitjes in ringen
- 50 gram pijnboompitjes, geroosterd
- 100 gram geraspte kaas naar keuze
- Peter en zout naar smaak.
- Basilicum naar smaak

In dit recept heb ik gekozen voor een aantal makkelijke combinatie dingetjes, namelijk de kip. Officieel hoort er ook knoflook in dit recept, maar omdat wij dit al bij het bakken van de kip gebruikt hebben, heb ik dit weggelaten. Het zou zonde zijn als de knoflook ging overheersen!
De basilicum heb ik ook weggelaten, dit kwam omdat de olijfolie die we in de kast hadden staan, een mengsel was van olijfolie en basilicum.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen en laat dit goed afkoelen. Snij de kipfilet in kleine stukjes, net als de tomaat en lente ui. Roer door de pesto de olijfolie en basilicum en voeg het citroensap erbij. Roer het pestomengsel door de afgegoten pasta.
Rooster de pijnboompitten en voeg deze toe. Roer dan de geraspte kaas, tomaat, lente ui en kip door de pasta.

This entry was posted on maandag 16 juli 2012 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Laat een reactie achter

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.