Gecondenseerde melk cake

zaterdag 20 april 2013

Via een aantal blogs kwam ik terecht op een blog genaamd Dr Ola's kitchen, het recept is vrij simpel en hiermee maak je een heerlijke cake! Het is niet ingewikkelder dan een standaard cake, dus wat houdt je tegen om hem eens te proberen?

Wat heb je nodig:
- 1 blikje gecondenseerde melk (Friesche vlag, 397 gram)
- 4 eieren
- 150 gram bloem
- Halve theelepel bakpoeder
- 50 gram gesmolten boter

Verwarm je oven voor op 175°C en spray je springvorm (22cm) in met wat bakspray (of met gesmolten boter) en bestrooi hem lichtjes met wat bloem. Zelf heb ik bakpapier gebruikt, omdat ik dit een veiligere manier vind.
Mix met de hand alle ingrediĆ«nten tot een glad beslag, vul de springvorm hiermee en bak de cake dan in ongeveer 40 minuten gaar. Gebruik je een grotere springvorm (bijv. een 26cm) moet de cake ook minder lang bakken. Je zou een handmixer kunnen gebruiken, maar zorg dan dat je het beslag niet te lang mixt. Zoals

In het recept staat een lekkere afwerking met wat poedersuiker, slagroom en wat fruit. Hier kun je natuurlijk mee variĆ«ren en ik denk dat zelfs een bolletje vanille ijs hier lekker bij zou zijn!

Het lekkerst is hij volgens de blog schrijfster warm. De textuur van de cake is erg vast, misschien had dit te maken het het bakpoeder waar ik iets meer van had moeten toevoegen en het wat lange mixen. Volgende keer ga ik ook de baktijd iets verkorten en de laatste 10 minuten regelmatig even kijken hoe de textuur is. Na het proeven van de cake (koud) denk ik dat een frisse variatie met een beetje schil van een limoen/citroen ook heerlijk is.

This entry was posted on zaterdag 20 april 2013 and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Laat een reactie achter

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.