Appeltaart met een twist

vrijdag 21 juni 2013

Is dit een appeltaart of appelcake? Dat is de vraag met dit recept. Ja, het beslag is een cakebeslag met appels erover. Ja, het is ook een taart, hij is rond en ziet er niet als een standaard appelcake uit. Vandaar de naam, appeltaart met een twist!

Wat heb je nodig:
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 1 tl vanille extract of 1 zakje vanille suiker (8gram)
- 4 eieren
- 2 grote jonagold appels
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 el witte basterdsuiker
- 1 tl kaneel

Voor dit recept heb ik een springvorm van 26cm gebruikt. Je kunt natuurlijk ook een gewone cakevorm pakken of een vierkant bakblik. Vet je bakvorm in en leg op de onderkant een stukje bakpapier. Het recept van de cake is een klassieke 'pond' cake, je neemt namelijk van ieder ingrediƫnt evenveel gram.Wil je liever een kant en klare cakemix gebruiken kan dit natuurlijk ook!
Meng de boter met het suiker in een kom tot glad mengsel. Voeg hier steeds een ei bij en mix dit tot het ei is opgenomen. Voeg daarna de vanille toe en voeg beetje bij beetje het bakmeel toe tot je weer een glad beslag hebt. Vul de vorm met het cakebeslag en begin met het schillen van de appels. Je kunt kiezen voor appelparten in ieder formaat. Zelf heb ik een geweldig dingetje hiervoor, naast het klokhuis uit de appel halen, maakt hij automatisch partjes terwijl je dit doet. Met een mesje haal je dan alleen de nare randjes van het klokhuis eraf en klaar! Dit handige dingetje heb ik bij de Action gekocht voor ik geloof nog geen 80 eurocent.
Leg de partjes appel op het cakebeslag in een ronde vorm. Zelf hield ik daarna nog drie partjes over die ik met de bolle kant omhoog heb gelegd, alsof het een groter stuk appel was. Meng daarna de twee soorten basterdsuiker met de kaneel en strooi dit over het beslag met de appels. Bak de cake/taart in ongeveer 60 minuten gaar op 175 graden.

Het beslag bakt over gedeeltes van de appel heen en het suiker mengsel zorgt voor een knapperige  bovenkant. We waren hier zo benieuwd dat we de taart warm geproefd hebben, hij sneed erg mooi en was ook warm erg lekker! Wat me wel opviel is dat de taart lekkerder werd naar mate hij langer stond.

This entry was posted on vrijdag 21 juni 2013 and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Laat een reactie achter

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.