Abrikozen cake

woensdag 19 maart 2014

Een paar maanden geleden won ik via de Harense Krant een foodwelove box. Een waar feestje om te ontvangen en uit te pakken! Mijn 'editie' was het thema couscous, samengesteld door Nadia, die je misschien wel kent van haar kookboeken en het programma waarin ze de Arabische keuken liet zien op 24kitchen.

Naast couscous zaten er ook wat ingrediënten in deze doos die je bij het couscous gerecht wat Nadia als recept toegevoegd had. Omdat ik nog geen tijd heb gehad om de couscous te maken, heb ik de ingredienten voor andere doeleinden gebruikt. In de doos zaten ook gedroogde abrikozen, toen ik hem openmaakte schrok ik wat van de kleur. Ze waren namelijk niet geel, maar bruinig/paars. De abrikozen die in de doos zaten waren ongezwaveld, waardoor ze een andere kleur hadden. Door de behandeling met zwavel blijven abrikozen oranje.
Wat heb je nodig:
- 250 gram gedroogde abrikozen 
- 190 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- Mespunt zout 
- 1 tl vanille extract
- 100 gram boter
- 100 gram suiker
- 2 eieren
- 120 ml melk
- 2 el abrikozen jam
- Amandelschaafsel of gehakte amandelen geroosterd

Snij de abrikozen in stukjes en breng water aan de kook. Giet het kokende water over de abrikozen en laat dit zo'n 20 minuten wellen. Verwarm de oven op 165 graden Celsius voor. 

Vet het cakeblik in en leg een stuk bakpapier met uitstekende flappen aan de lange zijden in de vorm. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en het zout. Mix in een andere kom de boter en suiker romig met de mixer. Voeg het vanille extract toe samen met de eieren. Roer dit luchtig met de mixer. Voeg de bloem en de melk toe en meng dit met de spatel. Laat de abrikozen uitlekken en meng ze door het beslag. 

Vul het cakeblik driekwart en bak de cake in 50 tot 60 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake even staan in het bakblik en haal dan de cake uit de vorm. Rooster terwijl de cake afkoelt de amandelen 
goudbruin. Verwarm de abrikozenjam met een scheutje water en bestrijk de cake aan alle kanten of alle de bovenkant hiermee. Druk het amandelschaafsel of de stukjes hier tegen aan.

This entry was posted on woensdag 19 maart 2014 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Laat een reactie achter

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.