Peren ijsjes

woensdag 4 juni 2014

Zelf ben ik niet zo dol op waterijsjes, toch is er een soort wat onder de waterijsjes valt waar ik wel blij van kan worden. Dat zijn namelijk peren ijsjes. Heerlijk zoet en toch wat fris als het warm is. Dit keer deel ik dan ook niet zozeer een recept, meer een handige tip voor het zelf maken van fruitijsjes die niet volgestopt zitten met extra ingrediĆ«nten. 

De ijsjes vorm heb ik gekocht bij de Xenos, maar tegenwoordig kun je die op veel plekken wel kopen. Op eBay zag ik raket ijsvormpjes en ook de klassieke vierkante vorm voorbij komen. Deze heb ik nog niet in Nederland gezien.
Wat heb je nodig:
- Rijpe peren
- Evt. een scheutje kokoswater

Schil de peren en pureer deze met een staafmixer of blender met eventueel een klein scheutje kokoswater. Niet teveel want dit moet niet gaan overheersen. Het scheutje kokoswater kun je prima weg laten wanneer je hier niet van houdt. Zelf vond ik het erg lekker om wat te variƫren hiermee.

Vul de ijs vormpjes met het mengsel en druk de bijbehorende ijs stokjes (of leuke houten) toe en laat het mengsel minimaal 4 uur invriezen. De ijsjes zijn makkelijk uit de vorm te halen door even wat water over zijkant van de vorm te laten gaan.


This entry was posted on woensdag 4 juni 2014. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Laat een reactie achter

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.