Een aardbeien mousse, oftewel een aardbeien bavarois! Wat een heerlijk dessert, maar ook een heerlijke taartvulling!
Deze taart was een snel tussendoortje, het was heerlijk weer en dat mag je best vieren! De taart hieronder is een moskovisch bicuit met een laag aardbeien bavarois en aan de bovenkant slagroom. Afgewerkt met wat plakjes aardbei. Ik had de zijkant van de taart graag nog willen afwerken met slagroom, zodat het geheel wat strakker werd, maar helaas..... die was op!
- 250 gram verse aardbeien
Pureer de aardbeien met het citroensap en de suiker en week de gelatine blaadjes. Verwarm de gelatine en voeg dit toe aan de gepureerde aardbeien. Laat dit mengsel afkoelen en licht opstijven door de gelatine (ongeveer 20/25min).
Voor de buitenkant van de taart heb ik nog wat extra slagroom geklopt. Dit doe ik tegenwoordig zonder iets toe te voegen, behalve de suiker dan. Wanneer ik alleen slagroom voor iets wil gebruiken, gebruik ik ongeveer 1,5 eetlepel op 250ml slagroom. De room klop ik iets langer door, tot ik zie dat het goed stevig is. Ik merk dat dit prettiger werkt dan bijv. klopfix. Hiermee krijg je vaak wat klontjes in je slagroom.
Dank je wel voor het recept! Ga ik uitproberen in mijn (proef) bruiloftstaart!!!
BeantwoordenVerwijderenje schrijft bij de ingredienten 2dl slagroom en 100gr suiker.maar in het recept staat dat je 1,5 el op 250ml slagroom gebruikt. welke van de twee moet ik nu aanhouden?
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Anouk
Hoi Anouk,
BeantwoordenVerwijderenin mijn recepten kun je het best de verhoudingen aanhouden die ik noem bij 'wat heb je nodig'. In het bericht zelf geef ik aan hoe ik slagroom tegenwoordig op klop, waardoor ik producten als klopfix niet meer hoef toe te voegen. Ik zal proberen het iets te verduidelijken in mijn bericht!
Succes met het maken van de bavarois!