Witte cakepops met kokos

dinsdag 31 juli 2012

Nu de zomer toch echt begonnen is en het weer jammer genoeg weer wat minder, vond ik het tijd om mijzelf eens te verwennen met een popcake maker. Op mijn verlanglijstje stond al enige tijd een popcake maker, het maken van cakepops met de hand leek mij namelijk niets. Een klodder botercreme met daardoor wat stukjes cake. In de folders zag ik bij de Blokker een leuke aanbieding, maar na lang zoeken en wat wikken en wegen heb ik toch gekozen voor de Inventum Babycakes.  Enige minpuntje aan dit apparaat? De kleur..... Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik de kleur absoluut vind meevallen in het echt, hij is wat fuchia roze, ipv knal roze. Tegenwoordig zie ik ook foto's van paarse apparaten voorbij komen, maar ach zolang hij zijn werk doet!
                                 
Het apparaat stond nog niet in huis en er was meteen al een goed moment om hem uit te proberen. Mijn zusje hield namelijk onlangs haar verjaardag voor vrienden. Ze wilde eigenlijk graag een mintgroene chocolade laag, maar het kleuren van chocolade is iets wat ik nog wat meer moet oefenen. Uiteindelijk was ze ook blij met deze witte chocolade pops.

Omdat ze ook gek is op kokos besloten we de onderkantjes van kokos te maken. Een hele kokosbal had natuurlijk ook gekund, maar dat vonden we niet zo chique staan. Wanneer de chocolade om de cakepop zit druk je de onderkant in de kokos of parels en laat je dit drogen. De stokjes die we hebben gebruikt zijn dunne ijslolly stokjes. Die zag ik laatst liggen bij de Wibra. Dit soort stokjes gebruik ik ook bij de koekjes op een stokje. Omdat de stokjes erg lang waren hebben we de stokjes door midden geknipt. Natuurlijk kunnen cakepops worden neergezet (zoals die hierboven, voor het voetje) maar ook in als lolly worden gepresenteerd. 

Om er een volle etagère van te maken leek ons iets teveel van het goede, we hebben daarom gekozen voor:
- Fudge en fudge met een laagje chocolade op de bovenste laag:
- De cakepops met witte chocolade, kokos en witte parels

This entry was posted on dinsdag 31 juli 2012 and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Laat een reactie achter

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.