Cappuccino chocolade taart

zondag 2 september 2012

Een paar weken geleden heb ik van mijn moeder 'het superdikke taartenboek' gekregen. Niet een boek waar de mooiste taarten in staan met fondant e.d. maar een bundel van allerlei taart recepten. Van variaties op kwarktaarten en appeltaarten, tot chocolade taarten. Het boek/magazine is dan ook gewoon te koop in de supermarkt!
De eerste dagen ben ik dan ook gefascineerd door het blad aan het bladeren geweest. Het uitzoeken van een taart om te maken was dan ook een grote klus! Zo ben ik hooguit een keer of 5 veranderd van taart en viel mijn uiteindelijke keuze op de cappuccino chocolade taart.

Wat me tijdens het maken van het recept pas goed op viel, was dat de beschrijving van de werkwijze nog wel eens wat miste. Zo werd er in dit recept gesproken over chocolade en boter smelten, maar las ik nergens wanneer je dit dan toe moest voegen! Dit heb ik uiteindelijk maar op het eind gedaan.

Maar ook de baktijd varieerde nogal. Zo heeft mijn taart er ruim 15min langer ingezeten, omdat de sat├ęprikker er nog niet droog uit kwam. Op de foto in het magazine ziet de taart er droger uit dan dat mijn taart uiteindelijk werd, maar daar was de smaak niet minder om. Het had iets weg van een brownie met lichte koffiesmaak. Met een frisse laag van een slagroom/mascarpone/kwark mengsel bovenop.

Wat me ook opviel (bij meerdere taarten) is dat zij spraken over een 26cm taartvorm, waar je 16 punten uit moest halen. Je kunt je voorstellen dat de punten dan vrij smal zijn! Oke, de taart was machtig... maar op de voorbeeldfoto hadden zij ook 'slechts' 12 taartpunten.

Het versieren heb ik gedaan met een taartsjabloon van Ikea. Deze lag al tijden bij in mijn taartdoos te wachten tot ik hem kon gebruiken. Erg handig om de cacao in een leuk patroon op de taart te krijgen.

De taart zelf was (ondanks de natheid) uiteindelijk heerlijk, vooral mijn broertje vond hem geweldig. Hier thuis hebben ze ondertussen al een flinke lijst gemaakt met taarten die zijn graag eens willen proeven. De recepten zijn er dus, nu de tijd nog... haha!

This entry was posted on zondag 2 september 2012 and is filed under ,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

2 reacties op “Cappuccino chocolade taart”

 1. Ik heb heb afgelopen week ook gemaakt, hij was idd erg smakelijk, maar ik had dezelfde 'problemen' als jij. Wanneer moet die chocola er nu bij? En hij was een stuk 'natter' dan op de foto. Maargoed, hij was verrukkelijk!

  Gr.
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Mariska,

   Bedankt voor je berichtje!
   Ik heb de gesmolten chocolade met boter toegevoegd nadat ik alle overige stappen van het beslag gevolgd heb. Mocht dit niet duidelijk genoeg zijn zal ik mijn aantekeningenbriefje uit het boekje nog even toevoegen in het artikel.

   Groetjes, Helen

   Verwijderen

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.