Champignons in bierbeslag

zaterdag 24 november 2012

Een poosje terug heb ik gegeten in een restaurant waar TexMex op de kaart stond. Dit mix tussen de Texaanse (Amerika) en de Mexicaanse keuken.
Naast heerlijke nacho's stonden er ook TexMex voorgerechten op de kaart. Ondanks het feit dat ik geen bier drink, koos ik toch voor de champignons in bierbeslag. Ik ben nu eenmaal gek op champignons!
Als voorgerecht in het restaurant waren de champignons erg machtig. Ook was het een grote portie waardoor we het hoofdgerecht eigenlijk niet op konden.

Eenmaal thuis ben ik gaan zoeken naar een bierbeslag. Ik was vastbesloten om dit zelf te gaan maken! Ze zien er niet zo netjes uit als in het restaurant, maar oefening baart kunst De laatsten (hier vooraan op de foto) zagen er toch erg netjes uit! Warm zijn ze het lekkerst, dus bij deze ene foto is het gebleven.
Wat heb je nodig:
- 1 doosje champignons (250 gram)
- Een half flesje bier
- 125 gram bloem
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 geklutst ei
- 1 eetlepel kruiden naar smaak en keuze (bijv een italiaanse kruidenmix)
- Versgemalen peper en zout
- Knoflooksaus (om te dippen!)

Meng de bloem met het ei en de kruiden, voeg daarna scheutje voor scheutje wat bier bij het beslag. De bedoeling is dat het beslag een dikte krijgt als vla. Heb je meer bier nodig? Voeg dit er langzaam bij. Het duurt namelijk even voor dit goed door het beslag gemixt is. Is het beslag te dun? Voeg dan nog wat extra bloem toe. De lepel olie voeg je op het eind toe, het mengt dan goed met het beslag.

Haal de champignons door het beslag en bak deze in een pan met olie of in de frituurpan. Draai de champignons wel even om. Doe er niet teveel tegelijk in de hete olie, hierdoor daalt de temperatuur. Wanneer het korstje bruin is, zijn de champignons klaar en kun je ze laten uitlekken op wat keukenpapier.

Het bierbeslag zonder kruiden is erg neutraal, door viskruiden toe te voegen is het ook een heerlijk beslag om bijvoorbeeld schol of een andere witvis mee te bereiden.

This entry was posted on zaterdag 24 november 2012 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Laat een reactie achter

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.