Choco zoenen pinguïns

zaterdag 1 december 2012

Het weer is weer kouder en vanmorgen voelde ik zelfs wat natte sneeuw! Hoe leuk is het dan om als traktatie (of gewoon zomaar natuurlijk) deze leuke pinguïns te maken van choco zoenen?!
Ik heb ze al een poosje geleden gemaakt, tegelijk met de choco zoenen uiltjes. Maar ze pasten toen nog niet bij het weer om ze op mijn blog te plaatsen.
Voor de pinguïns heb ik de donkerste mini zoenen gebruikt, wat donkerbruine, witte en oranje fondant. De oogjes heb ik aangestipt met mijn foodpen. Bij de Action heb ik een poosje terug een potje met klei en wat mini uitstekertjes gekocht. Het zat mooi van elkaar gescheiden, de klei ging weg en de mini uitstekertjes even goed in een heet sopje. 

Zoals je op onderstaande foto kunt zien, bestaat het witte gedeelte uit twee stukjes. Een rondje en de bovenkant van een hartje. Hier kwamen die mini uitstekers prima bij van pas, maar er zijn vast genoeg creatieve manieren om dit te bereiken.
Van de oranje fondant heb ik rondjes uitgestoken die aan de onderkant kwamen, dit werden de voetjes. Ook maakte ik driehoekjes om de snavels te maken. Ik heb alles met eetbare lijm vastgemaakt op de chocozoen.
Nadat ik een open zakje met geraspte kokos zag staan wist ik dat dit een mooie manier van presenteren zou zijn! Het geeft het idee van sneeuw, een mooie iglo van fondant zou het plaatje dan ook afmaken wanneer dit een traktatie zou zijn op de basisschool of het kinderdagverblijf.

This entry was posted on zaterdag 1 december 2012 and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

1 reactie op “Choco zoenen pinguïns”

  1. Wat een schatjes!Deze houd ik in gedachten als traktatie voor de kinderen! :)

    BeantwoordenVerwijderen

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.