Kerstboom brownies

zaterdag 8 december 2012

Vandaag is een perfecte dag om dit recept met jullie te delen, in Amerika is het namelijk op 8 december 'national brownie day'. Op mijn nieuwe facebookpagina liet ik al een kleine sneakpreview zien. 
Voor de brownies kun je je favoriete recept gebruiken, zelf heb ik het recept gebruikt van Gewoon Marieke. Zij heeft een leuk recept voor een 'pot vol brownies', die ik ook al een aantal keren heb gemaakt. De brownies zijn lekker en in een handomdraai klaar, je hebt niet eens een mixer nodig voor het recept. Mixen met een spatel of pollepel werkt prima!
Wat heb je nodig:
- 150gr bloem
- 40gr cacao
- 135gr bruine basterdsuiker
- 135gr witte basterdsuiker
- Snufje zout
- 60 gram chocolade (+ evt. nog 60 gram witte chocolade)
- 150ml zonnebloemolie
- 3 eieren
- 1tl vanille extract

Om te decoreren:
- Candy canes (ik kocht de mijne bij de Action)
- Groene royal icing
- Decoratie snoepjes of strooisel.
Je bakt de brownie door alle droge ingrediënten, te mixen en hier de zonnebloemolie, ei en vanille bij te doen. Pak je brownie bakvorm en leg een stukje bakpapier in de vorm, zodat het straks wat makkelijker los laat. Je bakt de brownie 20-25min op 175 graden Celsius.

Ondertussen maak je alvast de royal icing, zodat de kleur wat kan intrekken. Bij kleuren als rood en wat donkere tinten is het handig om dit alvast een dag van te voren te doen. Bij de brownie is dit niet nodig, het gaat immers maar om een klein beetje.
Na het afkoelen van de brownies kun je ze in driehoeken snijden. Het makkelijkste is om de brownie in repen te verdelen, die je zigzaggend snijd. Zodat je uit alle repen veel driehoekjes kunt halen.
De candy canes snijd je in korte stukjes, dit word de stam van de kerstboom. Uit één candy cane haalde ik ongeveer 4 stukjes. Het bochtje kun je voor andere dingen gebruiken, of lekker opsnoepen.

Met de royal icing (je kunt natuurlijk ook een andere kleur gebruiken!) maak je een slinger waar je de decoraties op legt. Het voordeel van royal icing is dat het droogt en de decoraties dus blijven liggen, maar ook kun je ze na het drogen stapelen in je koektrommel zonder dat ze kapot gaan.

This entry was posted on zaterdag 8 december 2012 and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Laat een reactie achter

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.