Botercrème met banketbakkersroom

zondag 6 mei 2012

Voordat ik naar Rudolphs Bakery keek, had ik eigenlijk vrij weinig met botercreme. Ik vond het zwaar, vettig en teveel smaken naar boter. Ik begreep ook eigenlijk niet, waarom mensen dit zo onwijs lekker vonden!

Na de recepten die ik van Rudolph zag en hier zijn uitleg bij kreeg, ben ik dit nieuwsgierig gaan proberen. Voor mij is er geen ander recept meer voor botercreme om een heerlijke toef te spuiten!

Het recept voor zijn hazelnootcréme heb ik gebruikt voor mijn verjaardagcupcakes en ondertussen ben ik aan het experimenteren geweest met het toevoegen van andere smaakjes!
Ook in mijn paaskuiken taart heb ik het recept gebruikt voor de botercréme, hier al met de mokka smaak.

Om het recept niet iedere keer te hoeven opzoeken, mocht je dit zelf willen gebruiken, leek het me praktisch om er een aparte post van te maken.

Ik heb het originele recept iets naar smaak aangepast:
- 300 gram roomboter
- 300 gram banketbakkersroom (zelf maken, of een pakje van Dr. Oetker, dan is 1 pakje voldoende)
- 3 el poedersuiker
- 100 gram 'smaak naar keuze', bijv. hazelnoot pasta, gesmolten chocolade.
Mix de boter romig en voeg de suiker en banketbakkersroom toer en mix tot een geheel. Voor de mokka toef heb ik instant oploskoffie gebruikt uit een potje, met cappuccino smaak. Gebruik hier dan 3el voor. Ik denk dat deze eenheid voor alle poeders wel van toepassing is. Mocht je zelf nog variaties hebben, hoor ik dit natuurlijk graag!
Op onderstaande foto zie je mijn mokka toef, erg licht van kleur. Perfect dus om bijvoorbeeld kleurstof te gebruiken. Maar ook deze lichte beige kleur staat zeker niet verkeerd op een heerlijke cupcake.
De toeven zijn overigens allebei gemaakt met een Wilton 2D spuitmond, erg praktisch omdat je er zoveel kanten mee op kunt. 

This entry was posted on zondag 6 mei 2012 and is filed under ,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

3 reacties op “Botercrème met banketbakkersroom”

  1. Hoi, ik ben pas begonnen met het bakken van taarten. Heb dus weinig ervaring. Ik wil deze botercrème gaan maken, moet ik alleen de cappucinno poeder erbij doen of moet ik er eerst koffie van maken. Misschien een stomme vraag...maar ach, als niet vraagt dan kom je niets te weten. Ben altijd geintereseerd in meer recepten. Al vast bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi!
    Het poeder mag er zo bij, wanneer je er eerst koffie van maakt komt er erg veel vocht bij de botercreme.
    Succes met bakken!

    BeantwoordenVerwijderen

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.