Espresso-chocofudge

maandag 29 april 2013

In de nieuwe uitgave van 'Sweet Bakery 2' zag ik op de allerlaatste pagina deze espresso-chocofudge staan. Mijn vader is dol op koffiebonen, niet alleen als koffie maar ook om zo op te snoepen. 
Uiteindelijk beviel het alleen mn vader en was de rest druk alle stukjes er aan het af friemelen. Een goede vervanging hiervoor zouden mokkaboontjes zijn. Dit word dan ook een aanpassing voor de volgende keer!
Wat je nodig hebt is eigenlijk niet zo veel, namelijk:
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 200 gram pure chocolade
- 100 gram melk chocolade
- 1 el koffiebonen
Het maken is ook erg simpel! In een zakje plet je de eetlepel vol koffiebonen, handig is het pannetje even bovenop je zakje te zetten! Zet daarna het pannetje op het fornuis en doe hier de gecondeseerde melk in, zodat het kan verwarmen. Voeg dan de gehakte chocolade erbij en laat dit zachtjes smelten.
Zorg dat je bakpan klaar is, zelf heb ik de 15x15 bakvorm van de Action gebruikt en deze aan beide kanten met stroken bakpapier ingelegd, zodat de fugde makkelijk uit de vorm komt om te snijden.

De fudge moet eerst afkoelen op het aanrecht, anders gaat dit ten koste van al je producten in de koelkast. Daarna moet de fudge minimaal 8 uur afkoelen en opstijven in de koelkast. Uit het recept kun je ongeveer 50 stukjes fudge halen van zo'n 2x2 cm. De fudge blijft het lekkerst in de koelkast, dus ook koel serveren en daarna direct weer terug zetten!

This entry was posted on maandag 29 april 2013 and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Laat een reactie achter

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.