Caramel frappuchino

vrijdag 9 augustus 2013

Zelf ben ik dol op ijskoffie en ook mijn moeder heb ik al aardig weten te overtuigen. Wanneer we bij de Starbucks komen is dit een uitje op zichzelf, in Zwolle zit er namelijk (nog) niet een. Bij de Starbucks kies ik altijd het zelfde, namelijk een frappuchino. Zelfs wanneer het vriest kun je mij aan de frappuchino vinden. Ooit eens 'geprobeerd' en nooit meer wat anders gekozen.

Net als bij de aardbeien granita's is een blender met sterk vermogen een must bij het maken van dit recept. Zelf heb ik weer crushed ice gebruikt en ging dit al een stuk makkelijker. Ik heb gemerkt dat hoe meer vocht je toevoegt, hoe makkelijker de blender het ijs kan crushen. 
Wat heb je nodig:
- Halve kop koude koffie
- Halve kop melk
- 1 kop ijsblokjes
- 4 theelepels suiker
- 3 eetlepels caramelsaus
- 200ml slagroom + 2 el suiker

De verhoudingen klinken wat gek, maar wanneer je 1 kop neemt om alles af te wegen, komt alles helemaal goed. Natuurlijk is het wel zo, hoe groter je mok, hoe meer ijskoffie je overhoud en hoe groter je blender zou moeten zijn.

Voeg alle ingrediƫnten behalve de slagroom toe in de blender en mix dit tot de meeste stukjes ijs niet meer zichtbaar zijn. Klop daarna de slagroom op op met de 2 el suiker en giet de ijskoffie in glazen. Maak het af met wat slagroom en gooi hier nog wat caramelsaus overheen. Je kunt er voor kiezen om de saus zelf te maken door suiker te laten carameliseren en daarna af te blussen met wat room, maar je kunt dit ook kant en klaar kopen. Zelf heb ik een bus van de groothandel, maar in de supermarkt is dit tegenwoordig ook wel te vinden.

De gave rietjes heb ik bij de Hema gekocht. Ik weet niet of ze deze rietjes nog verkopen, maar anders kun je ze krijgen via webwinkels waar ze bijvoorbeeld spullen voor sweet tables of feestjes verkopen.


This entry was posted on vrijdag 9 augustus 2013 and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

1 reactie op “Caramel frappuchino”

  1. Wat toevallig, ik heb ook ooit de caramel frappuchino geprobeerd en nooit meer wat anders genomen bij Starbucks :)

    BeantwoordenVerwijderen

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.