Review: Smult, het lekkerste van smulweb

maandag 5 augustus 2013

Weer een nieuw foodmagazine op de markt. Naast delicious, Jamie, Elle eten en de hippe bakbladen die tegenwoordig de schappen sieren (ben zelf helemaal weg van Sweet Bakery) combineert het magazine van de receptenwebsite smulweb dit met elkaar. Op de cover een heerlijke uitnodigende taart en een aantal lokkertjes waardoor ik niet kon wachten om dit blad te gaan lezen.

Het blad is erg mooi vormgegeven, ook mijn zusje die grafisch vormgever is vond dit een pluspunt van het blad. Toch voelen sommige pagina's in het blad niet af. Er worden veel dezelfde titels gebruikt waardoor de gerechten er niet allemaal uitspringen. Ook zijn er geweldige foodfoto's met leuke quotes die bij de foto passen, toch zou ik graag in een hoekje van de foto lezen waar ik het recept voor zoiets goddelijks kan vinden!

In iedere uitgave van het blad gaat een chefkok koken, dit keer Ramon Beuk. Een leuke chef die ook zijn recepten deelt bij de Lidl. Is dat een ramp? Nee.. heel stiekem verzamel ik ze allemaal! Het is leuk om te zien hoe Ramon met een kookclub samenkomt en gaat koken. Wat ik mis? Wat meer achtergrondinformatie over deze chef, dit was nu wel erg kort. Zelf lees ik graag wat meer van die achtergrondinformatie en ik kan me voorstellen dat andere hobbykoks en bak liefhebbers dat ook doen. Hetzelfde geld voor het stuk over de Lijbrije in Zwolle. De titel van het stuk maakte me nieuwsgierig en eigenlijk was ik teleurgesteld toen het stuk klaar was.. Ook hier had ik graag meer gelezen over de chefs in het restaurant en hun gebruiken.
De meeste recepten in het blad komen vanaf de website smulweb en zijn ingezonden door de zogeheten 'smulwebkoks'. Bij ieder recept staat ook netjes vermeld welke kok dit heeft ingestuurd. De meeste recepten zijn in een kookstudio van smulweb gemaakt, bijgeschaafd en gefotografeerd. Ik kan dan ook niet wachten om wat recepten te gaan proberen!

Ondanks het feit dat dus veel recepten ook op smulweb zelf staan, is het blad erg prettig om te hebben. Niet alleen omdat ik hou van het hebben van recepten op papier, maar vooral omdat het erg overzichtelijk is! Vooral de receptenindex vind ik prettig weergegeven, dit is namelijk op alfabetische volgorde met een stipje met een bijbehorende kleur voor het soort gerecht. Op die manier vind je heel makkelijk een recept waar je naar op zoek bent.

Nieuwsgierig geworden? Je kunt een abonnement afsluiten voor dit magazine, bij iedere uitgave krijg je als abonnee een extra cadeautje en heb je een korting van 10%. Mocht je dit niet willen is het blad los in de winkel verkrijgbaar voor €4,95.

This entry was posted on maandag 5 augustus 2013 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Laat een reactie achter

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.