Tiramisu zonder ei

maandag 9 december 2013

Volgens mij is tiramisu een klassieker onder de kerst desserts. Op andere gelegenheden kun je hem natuurlijk ook prima maken en er is genoeg variatie te bedenken. Het enige wat mij altijd een beetje tegenhoud is het idee van rauw ei. Natuurlijk kan dit wanneer je super verse eieren gebruikt en is de kans op ziek worden één op zoveel... toch doe ik het liever niet! Daarom deze ei-vrije tiramisu.
Wat heb je nodig:
- 250 gram mascarpone
- 300 ml slagroom
- 100 gram poedersuiker
- 1 verpakking lange vingers
- 200ml sterke koffie
- 2 el koffie likeur, wil je het ook alcohol vrij houden neem dan een smaakstof of laat het weg.
- Cacao poeder

Laat de mascarpone op kamer temperatuur komen en zet alvast 200 ml koffie.Voeg de poedersuiker bij de slagroom en klop dit stijf. Doe de mascarpone in een ruime kom en meng de vanille extract door de mascarpone tot een glad mengsel. Spatel de slagroom langzaam door de mascarpone. Het lijkt nu wat op aangevette slagroom, alleen zijn de verhoudingen anders.

De koffie is nu afgekoeld dus kun je de likeur er aan toevoegen. Kies een koffie likeur die je lekker vindt of gebruik rum. Doe dit in een schaal zodat de lange vingers er in kunnen. Zelf heb ik wijnglazen gebruikt om de tiramisu in te presenteren en was het nodig om de lange vingers te halveren. Dit ligt natuurlijk aan je schaal! Dip per laag de lange vingers even in de koffie, maar doe dit niet te lang, door het vocht worden ze zacht en kunnen ze uit elkaar vallen

Begin met een laagje mascarpone en leg hier wat lange vingers over. Herhaal dit tot je eindigt met weer een laagje mascarpone. Tiramisu is het lekkerst wanneer het al een dag gestaan heeft, ideaal dus voor een kerst dinner! Het enige wat je dan nog hoeft te doen is voor het serveren wat cacaopoeder over de laag mascarpone strooien en smullen maar!

This entry was posted on maandag 9 december 2013 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Laat een reactie achter

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.