Wanneer je eidooiers gebruikt om bijvoorbeeld zelf je banketbakkersroom te maken, dan hou je eiwitten over. Nu kun je natuurlijk meringues maken hiermee, maar er zijn ook heerlijke andere recepten om je eiwitten op te maken. Op internet kwam ik allerlei recepten tegen voor kokosmakronen, echter liepen ze uiteen van alleen eiwitten tot eidooiers en kokosmakronen met en zonder bloem.
Na net opruimen van mijn moeders boekenkast kwam ik een oud receptenboek tegen zonder kaft. De titel kan ik jullie dan ook niet geven helaas. In dit boek stond een recept voor kokosmakronen waar ik wel iets mee kon. Eiwitten en kokos als basis, proberen dus! Het eetbare papier wat ik bij deze kokosmakronen heb gebruikt heb ik gekocht in een Duitse supermarkt, ze verkopen daar 'back oblaten' wat we hier kennen als ouwel. Zowel verschillende maten cirkels als grote vellen die je zelf op maat kunt maken.
- 4 eiwitten (van middel tot grote eieren)
- 200 gram witte suiker
- 8 gram vanille suiker
- 235 gram kokos geraspt
- 70 gram bloem
- Eetbaar papier (ouwel)
Snufje zout