Aardbeien yoghurt taart

woensdag 2 juli 2014

Op MiCook zag ik een heerlijke abrikozen yoghurt taart voorbij komen! Toen ik dan ook last minute een taart moest bakken leek me deze ideaal. Ik had namelijk alle ingrediƫnten in huis! Eenmaal alles voorbereid en aangekomen bij het schoonmaken van de abrikozen, kwam ik erachter dat deze nog niet rijp genoeg waren. Flink balen dus! Dan maar op zoek naar een ander stukje fruit wat in deze taart zou kunnen. Ik zag nog een heerlijk bakje met zoete aardbeien staan, een ideale vervanger!

Maaike maakte de taart in een 20 cm lage vorm, ik heb veel vormen maar deze diameter net niet. Ik nam een 24 cm vorm en verdubbelde daarom het recept voor de vulling verdubbeld. Hierdoor oogt de taart ook geler dan bijvoorbeeld bij de abrikozen taart van Maaike.

Wat heb je nodig:
Voor de bodem:
- 60 gram ongezouten, op kamertemperatuur
- 150 gram Bloem
- 50 gram Suiker
- 1 eidooier
- 1 el melk
Voor de vulling:
- 400 gram aardbeien
- 250 milliliter Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 2 el custard poeder
- 150 gram suiker

Begin met het deeg, kneed (of mix met deeghaken) de boter, bloem, suiker, eidooier en de melk tot een egaal deeg en laat dit als een platte schijf zo'n 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet je bakvorm goed in. Ik nam een quichevorm met losse bodem, je kunt ook een springvorm gebruiken natuurlijk.

Rol je deeg uit en bekleed hiermee te vorm. Snijdt de randjes weg door met je deegroller over de vorm te gaan. Het deeg moet worden blindgebakken, prik wat gaatjes in het deeg en leg hierover een stuk bakpapier. Het helpt om dit eerst tot een prop te duwen, zodat je bakpapier in alle hoekjes makkelijk blijft zitten. Vul de vorm met blindbakvulling (rijst, bonen of korrels) en bak de bodem zo'n 15 minuten met vulling en daarna nog 5 minuten zonder vulling.

Maak de aardbeien schoon en halveer de grotere aardbeien. Klop de eieren los en meng dit met de Griekse yoghurt, suiker en de custardpoeder. Zelf was ik even bang dat dit uit zou lopen tijdens het aansnijden, maar de custard maakt er een geheel van tijdens het bakken. Vul de vorm met het mengsel (niet te vol!) en verdeel de aardbeien hierover. Kom het mengsel nog niet tot de rand van je deeg, kun je altijd nog wat yoghurt mengsel toevoegen. Bak de taart in zo'n 30 tot 35 minuten af. Maaike strooide nog wat suiker over de taart voor hij de oven in ging, door de zoetheid van de aardbeien heb ik dit achterwege gelaten.

Houdt de taart goed in de gaten, mocht de deegrand te donker worden, dek hem dan af met wat met aluminum folie. Laat de taart afkoelen en serveer hem met wat poedersuiker en eet smakelijk!

This entry was posted on woensdag 2 juli 2014 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Laat een reactie achter

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.