Chocolade ijs

maandag 29 juli 2013

Het weer is heerlijk en mijn ijsmachine staat altijd paraat. Na de roomijs die ik eerder maakte was het een groot verzoek van mijn broertje om ook chocolade ijs te maken. Boy oh boy, wat een chocolade dosis was dat!
Wat heb je nodig:
- 300 ml. volle melk
- 50 gram donkere basterdsuiker
- 30 gram gezeefde cacao poeder
- 100 gram (puur, maar melk kan ook) chocolade, in kleine stukjes gebroken
- 150 ml. slagroom

Breng de melk met de suiker aan de kook zodat de suiker kan oplossen. Voeg dan de cacao door het mengsel en klopt dit goed door elkaar met de garde en laat daarna de stukjes chocolade smelten in het mengsel. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur en daarna nog een uur in de koelkast.

Klop de slagroom tot net voor het stijf is en spatel het koude chocolade mengsel hierdoor. Door het roeren verlies je wat lucht, maar dat is niet erg. Zorg voor een egaal mengsel en laat dit daarna zo'n 40 minuten draaien in je ijsmachine.
Je kunt het natuurlijk serveren in een mooi glas, of als een bolletje bij een stukje taart. Zelf heb ik ijswafels gebruikt om een ijssandwich te maken. Deze wafels kun je in veel vormen en varianten vinden in de meeste supermarkten.

This entry was posted on maandag 29 juli 2013 and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Laat een reactie achter

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.