Choco chip kaneel koekjes

maandag 21 oktober 2013

Nu het echt herfst weer is, waardeer ik de geur van kaneel nog veel meer. Ik was dan ook erg benieuwd hoe de chocolate chip cookies zouden smaken wanneer ik de vanille zou vervangen door kaneel en de donkere chocolade stukjes door witte stukjes.. Uiteindelijk is het een snel en lekker herfstkoekje die ik absoluut vaker ga maken!

Wat heb je nodig:
- 150 gram boter
- 75 gram kristalsuiker
- 75 gram bruine basterdsuiker
- 1 ei
- 1/2 tot 1 tl kaneel
- 200 gram zelfrijzend bakmeel (of 200 gram bloem met 1tl bakpoeder)
- 150 gram witte chocolade chips (mijn witte chips waren na 70 gram op en dat is goed te zien!)

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en begin met het mixen van de boter met de suiker. Doe dit met een mixer met deeghaken tot het romig is. Voeg het ei toe en mix dit goed door. Voeg daarna het zelfrijzende bakmeel (of de bloem met bakpoeder) en de kaneel toe. Mix met een spatel de chocolate chips er door en leg een stuk bakpapier op de bakplaat.

Het deeg blijft wat plakkerig en hoeft niet te rusten. Draai balletjes van zo'n 30 a 40 gram of schep ze net als mij met een ingevette ijsschep op de plaat. Mijn kleine ijsschep maakt bolletjes die precies tussen de 30 en 40 gram zaten. Het invetten (met bakspray) helpt om de bolletjes in zijn geheel uit de schep te krijgen. Bak de koekjes voor 20 minuten en laat ze afkoelen. Zorg voor genoeg ruimte want ze lopen uit tot platte koeken.

This entry was posted on maandag 21 oktober 2013 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

2 reacties op “Choco chip kaneel koekjes”

  1. Volgens mij ga je de pompoen chocolatechip koekjes ook heerlijk vinden! Ik ga jouw recept ook testen hoor... ben gek op zulke koekjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben erg benieuwd! Nog een beetje huiverig voor koken/bakken met pompoen... Maar dat wil ik wel gaan uitproberen deze herfst!

    BeantwoordenVerwijderen

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.