Een taart met rood fruit past qua kleur helemaal bij dit seizoen. Echter is het geen aardbeienseizoen meer en is ook het rode fruit aan de dure kant. Toch is dit een taart die ik zeker voor kerst nog eens wil maken!
Naast de appel kaneel bavarois taart, werd ik gevraagd om een 'spectaculaire' taart te maken. Volgens mij is dat met deze taart absoluut gelukt, zonder fondant te hebben gebruikt. Ik merk namelijk aan mijzelf, dat ik het leuker vind om af en toe eens een fondant taart te maken en verder heerlijk te experimenteren met andere soorten gebak.
- 18 cm bakvorm
- 200 gram luchtige taartmix van de bakzolder (gebruik je een ander merk, hou dan die instructies aan)
- 3 eieren op kamertemperatuur
- 21 ml water
- 300 gram smurfen chocolade sticks (ik vond ze bij de Jumbo)
- 400 ml slagroom
- 4 el suiker
- Rood fruit naar keuze
- Lint
Mix de mix, eieren en water zo'n 10 minuten op de hoogste stand in je mixer. Zelf gebruik ik hier mijn keukenrobot voor. Zelf kon ik goed het verschil merken tussen een handmixer en de keukenrobot qua luchtigheid. Mix je wel met een handmixer, mix dan zo'n 15 minuten.
De verhoudingen van de luchtige taartmix van de bakzolder die ik aanhoud, staan niet op de verpakking. In het afgelopen jaar heeft de bakzolder dit veranderd, waardoor mijn biscuits niet meer zo luchtig waren als daarvoor. Ik hou daarom mijn eigen verhoudingen aan. Per ei wat ik gebruik, voeg ik 66 gram mix toe en 7 ml water. Voor deze taart zou ik dus 198 gram mix moeten gebruiken, wat ik naar boven heb afgerond. Afronden kan namelijk best, zolang het om een gram of 2/3 gram gaat. Gebruik je meer speling kan dit het bakproces absoluut beïnvloeden!
Verwarm de oven voor op 165 graden en bak het biscuit in zo'n 30 minuten gaar, tot de prikker er schoon uit komt. Ik hoor vaak dat mensen hun biscuits geleidelijk bakken in een temperatuur die oploopt. Uit een bepaalde vorm van 'zal wel....' heb ik dit nooit gedaan. Ik ondervind zelf ook absoluut geen hinder hierin, maar mocht je een andere stijl van bakken hebben, doe dit dan rustig.
Mijn biscuit kwam wat ongelijk aan de bovenkant uit de oven. Helemaal niet erg, de bovenkant snijd ik er meestal van af zodat het weer een gelijke hoogte heeft. Ook draai ik mijn biscuit om. De onderkant wordt dus de bovenkant, omdat hij dan mooi strak is door de bakvorm.
Wauw prachtig met dat rode en donkere fruit!
BeantwoordenVerwijderenDankje Chris! Hoorde dat hij ook erg lekker was..
BeantwoordenVerwijderenFantastisch, dat ziet er geweldig uit. Om in te bijten.
BeantwoordenVerwijderen