Vanille caramel cupcakes

maandag 4 november 2013

Na mijn review over 'Rudolphs cupcakes compleet' kan een recept hieruit natuurlijk niet ontbreken! Ik maakte zijn vanille cupcakes die versierd werden met vanille botercrème, caramel saus, fudge en chocolade!

Oké, eerlijk is eerlijk... ik heb me niet helemaal braaf aan zijn recept gehouden. Wel voor de cupcakes, puur omdat ik nieuwsgierig was hoe deze zouden smaken.. Maar voor de botercrème heb ik mijn swiss merengue aangehouden en voor de caramel saus de saus die ik onlangs al deelde bij de perencake. Ook Hawaïaans zeezout kon ik nergens vinden....
De cupcakes waren de dag zelf het lekkerst, toch smaakte de cupcake niet verkeerd! Het was niet overheersend en paste heerlijk bij elkaar! Het recept is voor 12 cupcakes en die kon ik ook precies uit het beslag halen.

Wat heb je nodig:
Voor de cupcakes
- 200 gram bloem
- 1 el bakpoeder
- 220 gram suiker
- 1 ei
- 180 ml melk
- 60 ml zonnebloem olie
- 1 el vanille extract
Voor de decoratie
- 100 gram caramelfudge
- 50 gram gesmolten chocolade
- Half recept caramelsaus
- Half recept vanille swiss merengue botercrème

Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius en begin met het zeven van de bloem met het bakpoeder. Voeg als laatst de suiker toe en hou dit apart. Doe in een andere kom het ei, de melk en de zonnebloem olie en mix dit goed. Voeg beide mengsels bij elkaar en mix het beslag tot een glad beslag. 

Vul de cupcake papiertjes voor driekwart en bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar. Een prikker moet er schoon weer uitkomen. Mix ondertussen je botercrème zoals beschreven staat in bovenstaande link en maak de caramel saus alvast zodat je straks in één keer kan decoreren.
Wanneer de cupcakes zijn afgekoeld vul je een spuitzak met vanille botercrème een een rond spuitmondje. Maak hiermee een dijkje rondom de cupcake van 1 a 2 laagjes, zodat hier wat carmel saus in kan. Snijdt de fudge in kleine blokjes en leg die rondom in de botercreme.
Smelt de chocolade au bain marie en doe dit in een cornetje of gebruik een mes om wat chocolade over de cupcake te laten druipen.

This entry was posted on maandag 4 november 2013 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Laat een reactie achter

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.