Appel kaneel wafels

vrijdag 20 december 2013

Vorige week heb ik een 'wafellollymaker' gekocht bij de kruidvat. Op internet is er nog geen enkele review te vinden, tenminste ik kan er geen een vinden! Een uitgebreide review zal later komen, wat ik al wel vast met jullie wil delen is dit recept voor appel kaneel wafels! Het recept komt uit het boekje wat bij het wafelijzer zat. Normaal ben ik erg sceptisch, de recepten die er bij zitten werken voor mij vaak niet. Toch ben ik best tevreden, natuurlijk is het ook nog even flink uitproberen hoe het apparaat precies werkt. Een warmteregelaar heeft hij namelijk niet. 
Wat heb je nodig:
- 300 ml melk
- 1 middelgrote appel
- 2 eieren (gesplitst)
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 225 gram bloem
- 75 ml zonnebloem olie
- Snufje zout
- 3 el suiker

Splits te eieren en klop het eiwit met een snufje zout op tot stevige pieken. Klop in een andere kom de eidooiers los en roer hier de melk door. Voeg de bloem, kaneel, suiker en bakpoeder toe en meng kort tot alles nat is. Rasp de appel en voeg dit bij het natte mengsel en voeg ook de zonnebloem olie toe. Meng nogmaals kort en voeg een beetje geklopt eiwit toe, wanneer dit  gemengd is voeg je de rest toe en mix je dit kort met een spatel tot een egaal mengsel.

Zet de wafel maker aan en kast dit verwarmen. Voor mijn machine werkt een spuitzak makkelijker maar met een grotere zou ik een ijsknijper of een maatbekertje gebruiken. Bak de wafels tot ze aan beide kanten bruin zijn in zo'n 3 tot 6 minuten.

De wafels zijn heerlijk en de kaneel en appel overheersen niet. Wil je stukjes appel? Snijdt hem dan fijn en laat het raspen achterwege. Een variatie tip: voeg koekkruiden toe in plaats van kaneel voor een andere december smaak. Ik ben trouwens erg benieuwd of jullie nog fijne wafel recepten hebben!

This entry was posted on vrijdag 20 december 2013 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Laat een reactie achter

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.