Almendras fritas

woensdag 12 maart 2014

Tijdens de foodswap waar ik afgelopen augustus aan mee deed, kreeg ik van Didi (bijzonder Spaans) een zakje met 'almendras fritas', oftewel gebakken amandelen. De nootjes waren heerlijk gebakken en op smaak gebracht met zout, knoflook en gerookte paprika. Heerlijk voor bij de borrel en in een handomdraai klaar! Met het recept op haar site, moest en zou ik het zelf ook proberen.

Naast haar blog heeft Didi ook een webshop in Spaanse producten, het mooie schaaltje waar de amandelen in zitten heb ik ook van haar gekregen. Naast de schaaltjes, borden en potjes van aardewerk verkoopt ze ook typisch Spaanse producten.

Wat heb je nodig:
- 200 gram blanke amandelen
- 2 el zeezout
- 2 el roomboter
- 4 el olijfolie
- ¼ tl gerookte paprikapoeder
- ¼ tl knoflookpoeder

Laat in een pan de olijfolie met de roomboter smelten. Meng in een kom het zout, de gerookte paprikapoeder en knoflookpoeder. Bak de amandelen in de olijfolie en de gesmolten roomboter goudbruin. Dit kan vrij snel gaan, dus blijf je amandelen goed in de gaten houden en roer het af en toe door met een houten lepel. Laat de amandelen wanneer ze goudbruin zijn uitlekken in een zeef en meng ze terwijl ze nog warm zijn door het kruidenmengsel. Laten afkoelen en serveer ze in een mooi schaaltje.

This entry was posted on woensdag 12 maart 2014 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Laat een reactie achter

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.