Appel kaneel cupcakes

maandag 8 augustus 2011

Mijn moeder had zin in een appelcake, nu vind ik het zelf leuker om cupcakes te maken dus deze cupcakes heb ik als verassing gebakken voor haar. De papiertjes heb ik gekocht bij de Xenos en dit was dus een mooie gelegenheid om ze te testen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn effen papiertjes mooier vind, omdat zij mooier hun kleur behouden. Maar de groene stipjes vond ik wel wat hebben bij de appel kaneel cupcakes.

Door mijn standaard cupcake beslag heb ik wat kaneel en een hele appel in kleine stukjes gedaan. Door de appel moeten de cupcakes wel langer in de oven, omdat er veel vocht zit in de appel. Hou hier zo'n 5 tot  maximaal 10 minuten voor aan.

Wat heb je nodig:
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 1 tl vanille extract of 1 zakje vanille suiker (8gram)
- 4 eieren
- 1 grote jonagold appel
- 1 el suiker
- 1 tl kaneel

Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius. Meng de boter met het suiker in een kom tot glad mengsel. Voeg hier steeds een ei bij en mix dit tot het ei is opgenomen. Voeg daarna de vanille toe en voeg beetje bij beetje het zelfrijzende bakmeel toe tot je weer een glad beslag hebt. Schil de appel en snij deze in kleine blokjes, zelfs nog ietsje kleiner wanneer je mini cupcakes maakt. Roer dit door het beslag en vul je vormpjes met het beslag. Bak de cupcakes in zo'n 30 minuten op 165 graden. Het kan zijn dat je nog iets langer nodig hebt qua baktijd omdat er veel vocht in appel zit.

Eigenlijk wilde ik nog een mooie toef maken, maar de cupcakes werden meteen geproefd en uiteindelijk waren er niet heel veel meer over! Dus de volgende keer wil ik ook wat mooie toeven van botercrème met een smaakje, of  gewoon aangevette slagroom (jammie!) in een mooie toef.
Ben je benieuwd naar de toef? Kijk dan bij de bruilofts petitfours, waar ik deze cupcakes in een mini maatje maakte met een mooie toef.

This entry was posted on maandag 8 augustus 2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

1 reactie op “Appel kaneel cupcakes”

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.