Gevulde champignons met hüttenkäse

maandag 14 oktober 2013

Champignons, ik heb al eerder verteld dat ik dit toch echt wel heel lekker vind! Ik heb dan ook al eens eerder gevulde champignons gemaakt. Ook maakte ik champignons in een bierbeslag die nog steeds favoriet zijn hier! Tijdens het uitzoeken van recepten die ik graag wil maken voor de FoodblogSwap van oktober kwam ik een recept tegen van gevulde champignons met ricotta. Het zag er heerlijk uit, maar de ricotta was hier nergens te vinden! Dan maar het idee van een vegetarisch gevulde champignon aanhouden en een vervanging proberen te vinden!

Na een lange zoektocht op internet (google is your friend!) kwam ik erachter dat ricotta en hüttenkäse eigenlijk niet te vergelijken valt met elkaar. Toch leek het me lekker om dit te gaan maken met de hüttenkäse en het recept dan maar iets te gaan aanvullen.

Wat heb je nodig:
- 400 gram grote champignons
- 200 gram hüttenkäse
- 1 rode peper (of sambal)
- Zout en peper
- 50 gram geraspte oude kaas + wat om te bestrooien
- Rucola voor op het bord
- Olijfolie

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en meng ondertussen de hüttenkäse met de rode peper die je fijngehakt hebt zonder de zaadjes. Kun je niet aan een rode peper komen? Sambal kan ook prima, proef dan wel even terwijl je kleine beetjes toevoegt zodat het niet te heet wordt. Meng door het mengsel ook de geraspte oude kaas en wat zout en peper naar smaak.

Borstel de grote champignons schoon en verwijder de steeltjes. Dit gaat heel simpel door de steel wat te bewegen waardoor hij het hoedje van de champignon los laat. Vul de hoedjes met het mengsel van hüttenkäse en verdeel dit. Leg ze op een bakplaat en strooi er nog wat oude kaas over heen en drup een paar druppels olijfolie over de hoedjes. Bak ze dan voor zo'n 15 minuten in de oven op 220 graden Celsius.

Pak een bord waarop je de champignons wil presenteren (als hapje of individuele borden voor een voorgerecht) en leg hier wat rucola op. Naast dat het mooi als versiering staat, smaakt het ook heerlijk bij de champignons door de pittige smaak van rucola. De champignons slinken wel, waardoor dit een voorgerecht voor zo'n 3 a 4 personen zou zijn.

This entry was posted on maandag 14 oktober 2013 and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Laat een reactie achter

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.