Aardbeien bavarois

donderdag 16 augustus 2012

Een aardbeien mousse, oftewel een aardbeien bavarois! Wat een heerlijk dessert, maar ook een heerlijke taartvulling!

 Deze taart was een snel tussendoortje, het was heerlijk weer en dat mag je best vieren! De taart hieronder is een moskovisch bicuit met een laag aardbeien bavarois en aan de bovenkant slagroom. Afgewerkt met wat plakjes aardbei. Ik had de zijkant van de taart graag nog willen afwerken met slagroom, zodat het geheel wat strakker werd, maar helaas..... die was op!


Wat heb je nodig:
- 250 gram verse aardbeien
- 3 blaadjes gelatine (als vulling voor een taart of cupcake lijkt het mij verstandig om er 4  te gebruiken! Het is dan iets steviger)
- 2 dl. slagroom
- sap van een halve citroen (limoen mag ook)
- 100 gram fijne kristalsuiker (zoetstof mag ook)

Pureer de aardbeien met het citroensap en de suiker en week de gelatine blaadjes. Verwarm de gelatine en voeg dit toe aan de gepureerde aardbeien. Laat dit mengsel afkoelen en licht opstijven door de gelatine (ongeveer 20/25min).
Klop dan de slagroom stijf en roer het aardbeien mengsel even goed door, voor je dit met de slagroom mengt. Laat het in de koelkast nog wat koelen, zodat de gelatine beter kan gaan werken.

Voor de buitenkant van de taart heb ik nog wat extra slagroom geklopt. Dit doe ik tegenwoordig zonder iets toe te voegen, behalve de suiker dan. Wanneer ik alleen slagroom voor iets wil gebruiken, gebruik ik ongeveer 1,5 eetlepel op 250ml slagroom. De room klop ik iets langer door, tot ik zie dat het goed stevig is. Ik merk dat dit prettiger werkt dan bijv. klopfix. Hiermee krijg je vaak wat klontjes in je slagroom.
En een aparte foto van de bavarois als dessert natuurlijk. Dit leuke glaasje heb ik van mijn moeder gekregen, ze zijn erg mini, maar voor een machtig dessert of klein hapje is dit absoluut niet erg. Perfect voor bijvoorbeeld een dessert tafel!

This entry was posted on donderdag 16 augustus 2012 and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

3 reacties op “Aardbeien bavarois”

  1. Dank je wel voor het recept! Ga ik uitproberen in mijn (proef) bruiloftstaart!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. je schrijft bij de ingredienten 2dl slagroom en 100gr suiker.maar in het recept staat dat je 1,5 el op 250ml slagroom gebruikt. welke van de twee moet ik nu aanhouden?
    groetjes, Anouk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Anouk,

    in mijn recepten kun je het best de verhoudingen aanhouden die ik noem bij 'wat heb je nodig'. In het bericht zelf geef ik aan hoe ik slagroom tegenwoordig op klop, waardoor ik producten als klopfix niet meer hoef toe te voegen. Ik zal proberen het iets te verduidelijken in mijn bericht!

    Succes met het maken van de bavarois!

    BeantwoordenVerwijderen

@handmadehelen. Mogelijk gemaakt door Blogger.